In anul 2012 s-a realizat cea mai mare campanie de instigare la cruzime fata de animale. Tot in anul 2012 s-a constatat ca numarul copiilor abuzati a crescut cu peste 40%, numarul cazurilor de violenta in scoala a crescut alarmant fata de anii trecuti, Romania reusind sa ocupe locul 4 in Europa dupa numarul de crime. Organismele internationale, in frunte cu FBI dovedesc clar legatura intre cruzimile fata de animale si actele de violenta fata de oameni si recomanda tuturor tarilor sa ia masuri pentru a le stopa si a le pedepsi inainte de a fi prea tarziu.
Romania se confrunta cu o problema importanta, desi nu este singura si nici cea mai mare: prezenta cainilor abandonati pe strada. Acesti caini provin din gospodariile oamenilor care nu doresc sa-si sterilizeze cainii si care arunca puii nedoriti la marginea padurilor, in marile orase sau in piete.
Eutanasia (uciderea cainilor) a fost aplicata timp de peste 100 de ani, fara niciun rezultat dupa cum se poate observa. Statisticile arata ca muscaturile de caini erau chiar mai numeroase in perioada in care a fost aplicata intens eutanasia, inregistrand si o sporire a numarului de caini de pe strada. Locul unui caine ucis a fost luat imediat de alti caini abandonati.
“Cercetarile conduse de Organizatia Mondiala a Sanatatii intre 1981 si 1988, in cadrul programului A.G.F.U.N.D./O.M.S. de lupta impotriva rabiei umane si canine din tarile in curs de dezvoltare, au relevat faptul ca programele de eliminare a cainilor (care prevad prinderea si eutanasierea cainilor de pripas) sunt atat ineficiente cat si costisitoare (...) Nimic nu dovedeste ca eliminarea cainilor ar fi avut vreodata un impact semnificativ asupra densitatii populatiei canine sau asupra propagarii rabiei. In spiritul viziunilor stiintific fundamentate, exprimate pe plan international si national, programele de “prindere si eliminare” a cainilor fara stapan sunt considerate ineficiente pe termen mediu si lung deoarece nu ataca originea problemei, care este ritmul ridicat al reproducerii. In conceptia promovata,”CONTROLUL” populatiei canine se bazeaza prioritar pe: STERILIZARI, VACCINARI, (implicand inregistrari si marcaj), plus EDUCATIE si SUPRAVEGHERE”
Pentru ca este timpul ca in Romania, problema cainilor abandonati sa se rezolve in mod eficient, civilizat si sa fim un exemplu de evolutie pentru tarile ex-comuniste care se confrunta cu aceeasi problema, pentru a nu mai exista copii muscati de caini, prin aceasta petitie solicitam:
- adoptarea de urgenta a legii care sa impuna sterilizarea cainilor cu si fara detinator, microciparea tutor cainilor cu stapan si inregistrarea lor intr-o baza unica la nivel national pentru a preveni inmultirile necontrolate, abandonarea puilor nedoriti si pedepsirea celor care nu respecta legea privind protectia animalelor
- desfiintarea adaposturilor de stat pentru animale care sunt folosite pentru a delapida bani de la bugetul local prin diferite metode binecunoscute deja de catre toti romanii si pentru a inmulti cainii si apoi a-i arunca in strada, astfel incat cainii abandonati sa fie o sursa permanenta de imbogatire pentru autoritatile locale
- plata unei taxe/caine nesterilizat (cei care inmultesc cainii obtin un profit mare pentru care nu platesc nicio taxa, in schimb cei care muncesc platesc in jur de 33% din salariul castigat dari catre stat, la care se adauga alte taxe locale)
- stoparea instigarii la uciderea cainilor, educarea copiilor in sensul respectarii drepturilor animalelor si pedepsirea celor care isi abandoneaza animalele, nu le sterilizeaza, le trateaza cu cruzime
- colaborarea cu asociatiile pentru protectia animalelor pentru sterilizarea tuturor cainilor, implementarea programelor de educare a copiilor in sensul respectului fata de animale si responsabilizarea detinatorilor de caini
ved at underskrive accepterer du Care2's vilkår for tjeneste Du kan til enhver tid administrere dine e-mailabonnementer.
Har problemer med at underskrive dette? Giv os besked.