Laat de 2 konikveulens van "Free Nature" - landtong Rozenburg - niet slachten om hun "verkeerde" kleur. Totale groep eventueel naar Spanje indien financiën rond.

  • af: DeJo Cheveaux
  • mottagare: Eigenaar "Free Nature" dhr Jos Vrolijk

9-3-2016 antwoord Free Nature

FREE Nature 9-3-2015: In Noord Spanje leven inderdaad wolven en beren en de omgeving van Atapuerca is de rand van hun huidige verspreidingsgebied.

9-3-2016 zie Youtube 010nu - Paarden Landtong Rozenburg gered van de slacht

8-3-2016 bericht Nature Free:

Aan het eind van deze zomer of in het begin van de herfst verhuist de complete groep koniks naar een groot natuurgebied bij Atapuerca, Spanje. Er is echter 5000 € nodig voor transport.

* * * * * * *

ROTTERDAM - Natuurbeheerder FREE Nature ziet niets in het plan van Stichting Paard in Nood Spanje om twee Konikpaarden te redden van de slacht door de beestjes naar een natuurgebied in Spanje over te brengen. De dieren leven momenteel op de Landtong in het Rotterdamse natuurgebied Rozenburg, maar moeten worden afgeschoten omdat de kudde te groot dreigt te worden. De twee paarden die worden afgeslacht hebben een afwijkende kleur. Een heeft er een wit vlekje, de andere een vossenkleur.
Natuurbeheerder FREE Nature wil dat de paarden worden afgeschoten omdat er anders te weinig eten is in het park. Stichting Paard in Nood Spanje is boos dat de twee ’afwijkende’ paardjes naar de slager moeten. "Ik heb zoiets van: om twee paarden vanwege hun kleur te laten slachten... waar zijn we in godsnaam mee bezig?", aldus een ontgoochelde Laura Hoitsema van de stichting tegenover RTV Rijnmond. Hoitsema biedt aan om de paarden naar Spanje te brengen. "Daar hebben we een natuurpark van driehonderd hectare. Dat is een gigantisch mooie plek om die twee paarden het eeuwige leven te geven."
Wildernisvlees

Om het transport van de paarden naar Spanje mogelijk te maken, is er een inzamelingsactie op touw gezet. Directeur van FREE Nature Jos Vrolijk voelt echter helemaal niets voor het plan. "De paarden moeten helemaal naar Spanje en daar krijgen ze ook weer de nodige stress en gedoe van." Vrolijk wil het vlees van de dieren aanbieden ter consumptie. "Vanuit onze visie denken we dat ook een bestemming als wildernisvlees een oplossing kan zijn. Zeker omdat onze verantwoordelijkheid voor de paarden van begin tot einde gaat”, aldus Vrolijk.

Het konikpaard, een van oorsprong Pools ras, is eerder een pony dan een paard, met zijn 1 meter 40. Een volwassen konikpaard weegt in perioden met voldoende voedsel beschikbaar ongeveer 400 kilo. Het paard heeft een herkenbare streep over zijn rug

~ ~ ~ ~ ~ ~

Nature Today:

Afscheid van twee leiders onder de koniks

 

Skriv under
Skriv under
JavaScript er deaktiveret på din computer. Vores websted fungerer muligvis ikke korrekt, hvis ikke JavaScript er aktiveret.

fortrolighedspolitik

ved at underskrive accepterer du Care2's vilkår for tjeneste
Du kan til enhver tid administrere dine e-mailabonnementer.

Har problemer med at underskrive dette? Giv os besked.